img_2192.jpg carolusgulden

Dankzij een snelle subsidietoekenning van de stichtingen Zorg en Zekerheid én Carolusgulden, kunnen de eerste vijf duofietsen met trapondersteuning besteld worden voor Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp. Voor inwoners van Leiden Zuid, West, Midden, Noord én Leiderdorp die graag nog eens buiten zouden willen fietsen, maar dat vanwege gezondheid, ouderdom of beperking helaas niet meer kunnen, komt er in elk van deze vijf regio’s in het voorjaar al een fiets mét vrijwilliger beschikbaar.

De pas een maand geleden formeel opgerichte Stichting Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp kreeg tot nu toe veel bijval en de eerste gasten meldden zich al: ‘Ik kan haast niet wachten tot het voorjaar is’. Het initiatief is een logische voortzetting van succesvolle fietsmaatjesprojecten in de gemeentes Teylingen, Oegstgeest, Kaag en Braassem en Noordwijk en onderhoudt intensief contact daarmee. Uit hun ervaring blijkt dat vijf duofietsen al snel te weinig zal zijn.

Vrijwilligers die een dagdeel met gasten erop uit zouden willen, kunnen zich aanmelden op contact@fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl