Aantal fietsstallingen vergroot van 7 naar 10!

Vanaf begin mei staan er nu ook fietsen van ons in het multifunctionele centrum Het Gebouw in Leiden Noord (de Kooi), in woonzorgcentrum Lorentzhof (Leiden Zuid) en bij onze fietsenmaker BikeTotaalVanHulst in de Stevensbloem (Leiden West). Nadat we vorige maand al een fiets bij Roomburgh, Rijn en Vliet en Huis op de Waard hebben kunnen stallen, kan nu iedereen dichtbij een fiets ophalen. Fiets 2 van Leiden Zuid hebben we daarvoor verplaatst naar de Lorentzhof en bij BikeTotaal en Het Gebouw  staan respectievelijk onze nieuwste fietsen 11 en 12. Alleen voor Leiderdorp zijn we nog bezig met het vinden van een geschikte extra locatie waar dan ook een nieuwe fiets (Fiets 13) kan komen te staan. 

Nieuwe gasten en vrijwilligers, 1 voor 1

 
Op een open dag van Libertas in de Parelvissers, maar ook op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp of de Skivereniging. Er met een duofiets staan en minirondjes rijden levert aanmeldingen op van gasten én – in mindere mate – van vrijwilligers. Enthousiasmerende mond-op-mondreclame en proefritjes werken het beste. Daarom de aktie 1 voor 1, dat wil zeggen: iedere vrijwilliger zorgt dit voorjaar voor één nieuwe vrijwilliger.

Wielercafé levert €4000 op voor Fietsmaatjes LLd

Op 15 maart vertelden Joop Zoetemelk en Gerben Karstens aan een honderdkoppig publiek van wielerfanaten over hun rijke wielerverleden. Ter plekke werd ook de biografie verkocht ‘De Karst, de clown demarreert’. Het aankoopbedrag kon vrijwillig verhoogd worden als donatie aan Fietsmaatjes LLd. Het leverde ons €4000 op en veel sportieve aandacht.