Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan? Ook voor u, als potentiële vaste vrijwilliger staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.

U kunt zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. U begint vanzelfsprekend met een gedegen instructie (‘rijbewijs’) voordat u op pad gaat met de kostbare gast en fiets.

Meld u aan via dit deelnemersformulier. Print het deelnemersformulier, scan het ondertekende formulier en stuur het naar daarna naar contact@fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl óf stuur het naar Ben Crul, Rijndijk 128 2331 AJ Leiden.
Als u met een bepaalde gast wilt rijden, dan kunt u dat aangeven op het formulier, heeft u geen vaste gast dan wordt gekeken naar een geschikte kandidaat om "maatjes" mee te worden.

Na uw aanmelding krijgt u instructies over het gebruik van de duofiets en informatie over het roostersysteem om een fiets te reserveren.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Kijk dan op onze contactpagina.

Kijk voor de locaties van de fietsen op deze pagina en het instructieformulier vrijwilligers is hier te downloaden.

Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers is door de Gemeente Leiden en Leiderdorp een collectieve verzekering afgesloten. Vrijwilligers zijn automatisch verzekerd via de gemeente, aanmelden is dus niet nodig. De gemeente wil er met deze verzekering voor zorgen dat vrijwilligers geen 'gedoe' krijgen als er bijvoorbeeld sprake van schade is. De verzekering geldt voor:
• Ongevallen en persoonlijke eigendommen
• Aansprakelijkheid (vrijwilligers en bedrijven)
• Bestuurdersaansprakelijkheid
• Verkeersaansprakelijkheid
• Rechtsbijstand
• Schade melden

Procedure schademelden

- Schade meld je direct per telefoon aan de coordinator van je wijk
- Vul daarna zo snel mogelijk het schadeformulier in, dat is te vinden op de downloadpagina van de website. Er zijn twee keuzes: indien je PDF programma het ondersteundt, kun je kiezen voor het interactieve formulier. Je kunt na het aanklikken van het formulier dit op de computer/tablet invullen en naar je wijkcoordinator sturen. Indien dit niet lukt, kun je kiezen om het andere schadeformulier af te drukken, in te vullen en naar je wijkcoordinator te sturen.
- De coordinator stuurt het formulier door naar het bestuur dat zorgt voor verdere afhandeling.