Franc Huisman (links) en Patrick van der Laan (rechts)

Middelste foto: Franc Huisman (links) en Patrick van der Laan (rechts)

Woensdag 15 februari lukte het om met een geleende duofiets van Fietsmaatjes Oegstgeest rondjes te rijden in de recreatiezaal van Topaz Groenhoven. Daar hadden zich zo’n veertig enthousiaste aspirant-vrijwilligers voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp verzameld om te luisteren naar een uiteenzetting over het project door voorzitter Ben Crul. Gaandeweg zijn levendige presentatie, aangevuld met informatie door penningmeester Willem van Schie over het simpele boekingssysteem dat gebruikt gaat worden, steeg het enthousiasme. Tekla Swinkels uit Teylingen, de ‘founding mother’ van Fietsmaatjes, zat ook in de zaal om vragen te beantwoorden vanuit haar jarenlange ervaring. Maar de kers op de taart was natuurlijk dat iedereen even op de Van Raamduofiets kon gaan zitten, aan de knopjes zitten én voorzichtig de eerste meters kon maken. De ook aanwezige rijwielhandelaren die onze fietsen gaan onderhouden, Franc Huisman van HuismanFietsen en Patrick van der Laan van Bike Totaal Van Hulst, beantwoordden – met onze drie instructeurs – de technische vragen. Het zijn inderdaad prachtfietsen waarop de fietsmaatjes met elkaar mogen gaan fietsen, was de unanieme mening. Nadat de vrijwilligers hun deelnemersformulier ingevuld en ondertekend hadden, konden de eerste afspraken worden gemaakt voor de training. Vanaf  21 februari komt daarvoor een speciale trainingsfiets in de Serviceflat Schouwenhove te staan. De instructeurs benaderen nu de vrijwilligers die het deelnemersformulier hebben ingevuld voor het proefrijden. De tien coördinatoren gaan in hun wijk de eerste gasten opzoeken voor de intake, zodat de eerste fietsmaatjeskoppels gemaakt kunnen worden.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.